Hem / Aktuellt

Aktuellt

Vi främjar näringslivets utveckling i Sverige. Genom våra forum, forskningsprojekt, stipendier och evenemang arbetar vi långsiktigt för att stärka kunskap, främja samarbete och påverka policy. Här är ett axplock av aktuella händelser.
kabs-2
maj 24, 2024

Karl-Adam Bonniers liv och entreprenörsresa blir bok

Den 23 maj lanserades Karl-Adam Bonniers bok, En ny tid – Livet som finansiell entreprenör. Det är en personlig bok om hans uppväxt, om föräldrarna Tor och Tora Bonnier, om high school och college-åren i USA, den amerikanska militärtjänstgöringen och hur karriären som entreprenör inleddes med försäljning av premieobligationer. Han berättar även om hur Karl-Adam Bonniers Stiftelse initierades för att stödja svenskt företagande och göra nytta i ett större sammanhang.
kabs-forum
maj 14, 2024

Thomas Malmer ny Forum Manager för Forum for Global Business

Thomas Malmer var med vid starten av Forum for Global Business (FGB) och hade rollen som Forum Manger under uppbyggnadsåren 2015-2016. Sedan dess har han följt verksamheten på avstånd och ser nu fram emot att få återta ledarrollen när Elizabeth Walentin väljer att gå vidare till nya uppdrag.
entreprenorf-ob
januari 25, 2024

Konkurrenskraft i fokus för nytt samarbete med Entreprenörskapsforum

Karl-Adam Bonniers Stiftelse har inlett ett nytt samarbete med Entreprenörskapsforum för att bidra till att stärka svensk konkurrenskraft. Under året lanseras en gemensam seminarieserie där forskning kopplas samman med erfarenhetsbaserad kunskap från näringslivet inom aktuella näringspolitiska frågeställningar.
kia-bg
januari 11, 2024

Kia Orback Pettersson blickar tillbaka på en spännande mandatperiod

Kia Orback Pettersson är styrelseledamot i Karl-Adam Bonniers stiftelse sedan 2019. En spännande och annorlunda mandatperiod går nu mot sitt slut och under hösten 2024 tillträder en ny styrelse. Uppdraget har öppnat dörren till en värdefull arena för konstruktiv dialog som bjudit på många möten med kunniga människor inom både akademin, näringslivet och den offentliga sektorn.
tt
oktober 25, 2023

KAB Center for Governance ska stärka bandet mellan forskning, politik och samhällsaktörer

I augusti tillträdde Jonas Törnblom rollen som senior rådgivare inom KAB Center for Governance, ett arbete som innebär att koppla samman forskare med samhällsaktörer för att se hur de tillsammans kan bidra till en bättre samhällsutveckling. Redan i höst arrangeras ett antal seminarier med syftet att diskutera hur forskning kan bidra till att lösa komplexa utmaningar i samhället.
zNR443cET66wYcs88AgwrYJyV7gkDkDIcA
juni 28, 2023

Stiftelsen slår upp portarna för sommarmingel och dialog

Den 23 maj 2023 öppnade stiftelsen upp dörrarna till vårt nyrenoverade kontor och bjöd in ett hundratal representanter från akademin, privat och offentlig sektor till en Grand Re-Opening. Det blev en kväll med fokus på nätverkande och samtal kring betydelsen av governancefrågor utifrån olika perspektiv.
josefina
juni 5, 2023

Josefina knöt ett starkt band till Sydostasien genom KAB-IFP

Det var det internationella perspektivet och möjligheten att få studera vid två av världens främsta handelshögskolor som fick Josefina Hagberg att söka till K-A Bonnier International Fellowship Program (KAB-IFP). Sedan dess har det gått fem år och hon konstaterar att programmet påverkade henne både som person och i hennes karriärval.
kabs_st
mars 15, 2023

Stipendietiden blev avgörande för Märtas karriärval

Entreprenörskap och innovation har alltid intresserat Märta Eriksson. När chansen dök upp att få fördjupa sig inom båda dessa områden på två av världens främsta handelshögskolor var det självklart att söka. Nu har det snart gått sex år sedan hon blev utvald till K-A Bonnier International Fellowship Program (KAB-IFP) och idag har hon stor glädje av erfarenheterna hon fick med sig från programmet i rollen som ansvarig för konsumentinsikter och analys på Zound Industries.
kabs_ov
december 9, 2022

KAB-IFP gav Wasita Thongdee värdefulla kunskaper och kontakter

Wasita Thongdee är en av sexton framstående studenter som deltagit i K-A Bonnier International Fellows Program (KAB-IFP). Hennes studieår i Sverige och Singapore gav henne både vänner för livet och en dubbel masterexamen från två välrenommerade handelshögskolor. Idag driver hon ett inhemskt företag inriktat på smycken och accessoarer med bas i Thailand.
hh_kabs
oktober 12, 2022

Stiftelsen bidrar till Handelshögskolans nya forskningshub House of GaPP

Handelshögskolan i Stockholms nya forskningshub House of Governance and Public Policy (GaPP) är nu lanserad. Vid lanseringseventet den 12 oktober fick deltagarna, under ledning av stiftelsens moderator Elizabeth Walentin, insyn i hur den unika satsningen ska bidra till en bättre och stabilare grund för ett framtida svenskt samhällsbygge.
Bild1
oktober 3, 2022

Välkommen till lanseringen av House of Governance and Public Policy!

Handelshögskolan i Stockholm lanserar den 12 oktober 2022 den nya forskningshubben House of Governance and Public Policy (GaPP). Det är en unik satsning som ska bidra till en bättre och stabilare grund för ett framtida svenskt samhällsbygge. Under lanseringseventet deltar bland andra Jan Eliasson, Hanna Stjärne och Darja Isaksson.
mai
juni 16, 2022

K-A Bonnier International Fellowship Program gav Mai Pham erfarenheter och kontakter för livet

Sexton framstående studenter från Sverige och Sydostasien har sedan 2017 deltagit i K-A Bonnier International Fellows Program (KAB-IFP). Mai Pham var en av de första att ta emot stipendiet. Tre år har gått sedan hon avslutade programmet som både formade hennes världsbild och gav henne kontakter för livet.
kabs_1_o
maj 4, 2022

Intresset för intraprenörskap fortsätter att gro

Ett företags intraprenörskap, eller förnyelseförmåga, har en avgörande betydelse för dess framgång. Under 2016–2019 finansierade Karl-Adam Bonniers Stiftelse forskningsprojektet Intraprenörskapskompassen i syfte att stärka kunskapen inom ett relativt outforskat område med stor betydelse för näringslivets utveckling i Sverige. En av forskarna i teamet var Dr. Katarina Blomkvist som konstaterar att mycket hänt sedan projektet avslutades.
n1uyg9vMFQeCda1m-EK7iGRuSyaYSUdAMw
december 16, 2021

Stiftelsen satte fokus på viktiga framtidsfrågorna vid Expo 2020

Karl-Adam Bonniers Stiftelse avslutade 2021 med att stå värd för Smart Society Summit på Expo 2020 i Dubai. Tillsammans med Svenska institutet och Business Sweden bjöd vi in dignitärer och företagsledare från Sverige och gulfregionen för att diskutera hur vi kan skapa framtidens smarta samhällen. Både H.M. Konungen och Utrikeshandelsminister Anna Hallberg deltog på plats i Dubai.
expo_2020
november 19, 2021

Välkommen till Smart Society Summit – Live från Expo 2020

Karl-Adam Bonniers Stiftelse är en av värdarna vid det svenska nationaldags-evenemanget på Expo 2020 i Dubai den 15 december 2021.
global_swede_2020
maj 28, 2020

Stiftelsens KAB-IFP stipendiat får utmärkelsen Global Swede 2020

För tionde året i rad delade Utrikesdepartementet och Svenska institutet ut utmärkelsen Global Swede till framstående internationella studenter vid svenska lärosäten. I år tilldelades utmärkelsen 19 toppstudenter som utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap.
alumnmiddag_2020
januari 20, 2020

Årets alumnmiddag med stiftelsens stipendiater

Den 20 januari 2020 bjöd stiftelsen in sina nuvarande stipendiater och Dardenalumner till sin årliga alumnmiddag på Karl-Adam Bonniers Stiftelse. Till årets middag var även Jessica O’Mary, ansvarig för utveckling och alumnrelationer på Handelshögskolan i Stockholm, inbjuden.
intraprenorskap_2019
november 28, 2019

Lansering av Intraprenörskapskompassen 2019

Den 28 november 2019 lanserades den tredje och sista Intraprenörskapskompassen, denna gång med fokus på grönt intraprenörskap. Det 4-åriga forskningsprojektet har genomförts av Uppsala Universitet under ledning av professor Ivo Zander, Dr. Katarina Blomkvist och Dr. Philip Kappen.
framgansfaktorer
november 16, 2019

Framgångsfaktorer för att lyckas på världens snabbast växande startup-marknader

I mitten av november 2019 arrangerade stipendiater från K-A Bonnier International Fellows Programs tredje kohort ett seminarium med fokus på skillnader i utmaningar och framgångsfaktorer för att lyckas som startup i Sydostasien och i Norden.
forum_global_b
november 16, 2019

Forum for Global Business lyfter reskilling och svenska modellen i USA

Under några händelserika dagar i november 2019 besökte Karl-Adam Bonniers Stiftelse USA, för att sätta fokus på frågor om reskilling och den svenska modellen. Med på resan var författaren och journalisten David Crouch, som delade med sig av sina insikter och erfarenheter från sina böcker Bumblebee Nation och Almost Perfekt.
darden
januari 21, 2019

Årlig Alumnmiddag med Dardenstipendiater

Den 21 januari 2019 träffades stiftelsens Dardenalumner för en årlig alumnmiddag på Karl-Adam Bonniers Stiftelse. Vid årets middag deltog även stiftelsens KAB-IFP stipendiater.
cgf_ev
december 6, 2018

Corporate Governance Forum firar 25 år

Corporate Governance Forum (CGF) har sedan 1993 stimulerat och påverkat debatten inom bolagsstyrning och bolagsfinansiering i Sverige och internationellt. Den 6 december 2018 firade CGF 25 år med ett seminarium på Nedre Manilla i Stockholm.
intraprenorskap_2018
november 29, 2018

Lansering av Intraprenörskapskompassen 2018

Den 29 november 2018 lanserades årets upplaga av forskningrapporten Intraprenörskapskompassen, denna gång med fokus på digitalt intraprenörskap. Det 4-åriga forskningsprojektet genomförs av Uppsala Universitet under ledning av professor Ivo Zander, Dr. Katarina Blomkvist och Dr. Philip Kappen.
expansion_asien
november 19, 2018

Expansion i Asien – Hur du väljer din nästa marknad

Den 19 november 2018 arrangerade fyra stipendiater från K-A Bonnier International Fellows Programs andra kohort ett seminarium vid Stockholms Handelshögskola, om nordiska företags expansioner in på den asiatiska marknaden.
boklansering_bn
augusti 27, 2018

Boklansering Bumblebee Nation

Mitt i 2018 års valrörelse lanserade Karl-Adam Bonniers Stiftelse boken Bumblebee Nation – the hidden story of the new Swedish model. Vid den uppmärksammade medialanseringen deltog förutom bokens författare David Crouch, f.d. statsminister Göran Persson och f.d. finansminister Anders Borg i en diskussion om centrala frågor för Sveriges framtida konkurrenskraft och den svenska modellens utveckling.
intraprenorskap_2017
november 14, 2017

Lansering av Intraprenörskapskompassen 2017

Den 14 november 2017 lanserades den första årliga forskningrapporten om Intraprenörskapskompassen. Det 4-åriga forskningsprojektet genomförs av Uppsala Universitet under ledning av professor Ivo Zander, Dr. Katarina Blomkvist och Dr. Philip Kappen.