Hem / Smart Society Sweden

Smart Society Sweden

I Smart Society Sweden bjuder Elizabeth Wallentin med gäster på inspirerande samtal om den svenska modellen och hur Sverige arbetar för att skapa framtidens smarta samhälle. Vi får ta del av framgångsexempel, erfarenheter och lärdomar i syfte dela med oss av kunskap till andra som står inför samma utmaningar.

Podden är utvecklad i ett samarbete mellan stiftelsens Forum for Global Business och Business Sweden.

Avsnitt 1

Bumblebee Nation: Can the Swedish Model still ”Fly”?

I vårt första podavsnitt gästas Elizabeth Walentin av journalisten och författaren David Crouch samt Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden i ett samtal om den svenska modellen.
Avsnitt 2

Co-creation Nation

Hur blev Sverige en nation för samskapande? Missa inte när Jennie Cato, chef för public affairs och partnerskap på Scania, och Magnus Mähring, Erling Persson professor i entreprenörskap och digital innovation vid Handelshögskolan i Stockholm, ger sin
Avsnitt 3

Into the Unknown: Intrapreneurship

Möt forskaren Katarina Blomkvist, Uppsala University och Mats Barversten, tidigare Product Director på Spotify i ett samtal om intraprenörskapets betydelse.
Avsnitt 4

Pioneering the possible

Följ med oss ​​när vi tar reda på hur svensk industri banar väg för det möjliga. I det här spännande avsnittet gästas Elizabeth Walentin av Cecilia Warrol, programchef för Produktion 2030 på Teknikföretagen, och Björn Block, affärsområdeschef för IKEA Home smart.
Avsnitt 5

Outside In: The Trade Attaches Tell All

Vad gör Sverige till ett smart samhälle och vad kan vi lära av andra länder? Följ med oss ​​när vi diskuterar frågan med Roberth Friedman, landschef vid det israeliska Ministry of Economy, och Steve Angus, landschef för internationell handel vid den
Avsnitt 6

Re-skill Don’t Kill

I det här avsnittet pratar vi om omställning och vidareutbildning för att möta framtidens kompetensbehov. Med oss har vi Susanne Ackum, ordförande för Forum för Omställning och Jan Larsson, vd för Business Sweden.