Hem / Smart Society Sweden

Smart Society Sweden

I Smart Society Sweden bjuder Elizabeth Walentin med gäster på inspirerande samtal om den svenska modellen och hur Sverige arbetar för att skapa framtidens smarta samhälle. Vi får ta del av framgångsexempel, erfarenheter och lärdomar i syfte dela med oss av kunskap till andra som står inför samma utmaningar.

Podcasten är utvecklad i ett samarbete mellan Forum for Global Business och Business Sweden.

Avsnitt 9
2023-11-22
22 Minuter

This Time It’s Personal: A Swedish Life Science Game Changer

Datadriven personlig medicin kan förändra spelreglerna för hälso- och sjukvården globalt. I det här avsnittet får du träffa Britta Stenson, chef för Global Industry Network for Life Science på Business Sweden i Stockholm, Eric Blomquist, senior projektledare på Business Sweden i Madrid, samt Emma Hemmingson, senior projektledare på Business Sweden i Paris. De ger dig en global överblick över vad som kommer händer just nu inom datadriven personlig medicin och vad det innebär för Sverige och världen.
Avsnitt 8
2022-06-19
30 Minuter

The Secret in the Sauce: The Swedish Food Tech Revolution

Vi lovar ett matnyttigt och delikat avsnitt av Smart Society Sweden när vi denna gång pratar om den svenska Food Tech industrin. Det är en berättelse om arv och innovation, men även om säkerhet och hållbarhet längs hela värdekedjan. I en tid när efterfrågan på mat ökar globalt, tar Sverige täten med innovativa nischprodukter som exporteras världen över. Möt Ram Nair, grundare av Mycorena samt Anni
Avsnitt 7
2022-05-21
34 Minuter

All Charged Up: The Swedish Battery Boom

Batteriboomen är ett faktum och Sverige spelar en huvudroll. I det här avsnittet gör vi en djupdykning i den nya industrin. Varför spelar den en så avgörande roll för våra liv och varför sker den första egentillverkade batteriproduktionen i Europa just i Sverige? Möt Adam Dahlquist, Senior Advisor på Altris, och Robin Pettersson, Program Manager på Business Sweden.
Avsnitt 6
2021-11-20
44 Minuter

Re-skill Don’t Kill

I det här avsnittet pratar vi om omställning och vidareutbildning för att möta framtidens kompetensbehov. Med oss har vi Susanne Ackum, ordförande för Forum för Omställning och Jan Larsson, vd för Business Sweden.
Avsnitt 5
2021-11-20
43 Minuter

Outside In: The Trade Attaches Tell All

Vad gör Sverige till ett smart samhälle och vad kan vi lära av andra länder? Följ med oss ​​när vi diskuterar frågan med Roberth Friedman, landschef vid det israeliska Ministry of Economy, och Steve Angus, landschef för internationell handel vid den
Avsnitt 4
2021-11-20
45 Minuter

Pioneering the possible

Följ med oss ​​när vi tar reda på hur svensk industri banar väg för det möjliga. I det här spännande avsnittet gästas Elizabeth Walentin av Cecilia Warrol, programchef för Produktion 2030 på Teknikföretagen, och Björn Block, affärsområdeschef för IKEA Home smart.
Avsnitt 3
2021-11-20
48 Minuter

Into the Unknown: Intrapreneurship

Möt forskaren Katarina Blomkvist, Uppsala University och Mats Barversten, tidigare Product Director på Spotify i ett samtal om intraprenörskapets betydelse.
Avsnitt 2
2021-11-20
46 Minuter

Co-creation Nation

Hur blev Sverige en nation för samskapande? Missa inte när Jennie Cato, chef för public affairs och partnerskap på Scania, och Magnus Mähring, Erling Persson professor i entreprenörskap och digital innovation vid Handelshögskolan i Stockholm, ger sin
Avsnitt 1
2021-11-20
44 Minuter

Bumblebee Nation: Can the Swedish Model still ”Fly”?

I vårt första podavsnitt gästas Elizabeth Walentin av journalisten och författaren David Crouch samt Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden i ett samtal om den svenska modellen.