Hem / Aktuellt / Thomas Malmer ny Forum Manager för Forum for Global Business

Thomas Malmer ny Forum Manager för Forum for Global Business

maj 14, 2024

Thomas Malmer var med vid starten av Forum for Global Business (FGB) och hade rollen som Forum Manger under uppbyggnadsåren 2015-2016. Sedan dess har han följt verksamheten på avstånd och ser nu fram emot att få återta ledarrollen när Elizabeth Walentin väljer att gå vidare till nya uppdrag.

När FGB initierades var ambitionen att skapa ett forum med fokus på frågor som påverkar företagens möjligheter att växa internationellt. Thomas ledde arbetet med att definiera ramarna för verksamheten och ledde forumet fram till slutet av 2016.

– Jag har aldrig släppt taget helt om FGB då jag varit del av forumets Advisory Board sedan dess och även medverkat vid flera salongsdebatter. Det känns kul att nu ta en aktiv roll i verksamheten igen, säger Thomas.

Under åren som Elizabeth Walentin varit Forum Manager för FGB har mycket hänt.

– Idag är det en etablerad verksamhet med återkommande seminarier, såsom Trade Officiers middagar. FGB har hamnat på radarn för många som jobbar med internationaliserings- och handelsfrågor och har blivit en uppskattad och värdefull mötesarena, fortsätter Thomas.

Stiftelsens möteskoncept är unikt och genom Chatham House Rule skapas en tillit att ventilera nya tankar och idéer.

– Det finns ingen motsvarande mötesplats där beslutsfattare och experter från olika organisationer så öppet och konstruktivt diskuterar viktiga näringslivsfrågor under trevliga och familjära former. FGB är både en otroligt viktig och rolig verksamhet att få jobba med.

Redan i mitten av maj arrangerar Thomas sitt första seminarium som Forum Manager.

– Det blir ett rundabordssamtal med kanadensiska ambassaden om hur de jobbar med talangattraktion. Kompetensförsörjning är en avgörande fråga för företagens tillväxtmöjligheter och Kanada har ett intressant sätt att arbeta som Sverige kan lära utav.

En central del av jobbet som Forum Manager handlar om att ha örat mot rälsen för att hitta relevanta och aktuella frågor där det krävs konstruktiv debatt.

– Världsläget är ett annat idag jämfört med för sju år sedan. Vi ser en ökad protektionism vilket tenderar att påverka internationell handel negativt. Under den här perioden har dessutom Sverige tappat i flera internationella rankningar. Om vi ska stärka svensk konkurrenskraft behöver vi våga ställa kritiska frågor och hitta konkreta lösningar. Här har FGB en viktig roll att fylla framöver, avslutar Thomas.

Dela inlägg:
Facebook
Twitter
LinkedIn