Hem / Aktuellt / Stiftelsen slår upp portarna för sommarmingel och dialog

Stiftelsen slår upp portarna för sommarmingel och dialog

juni 28, 2023

Den 23 maj 2023 öppnade stiftelsen upp dörrarna till vårt nyrenoverade kontor och bjöd in ett hundratal representanter från akademin, privat och offentlig sektor till en Grand Re-Opening. Det blev en kväll med fokus på nätverkande och samtal kring betydelsen av governancefrågor utifrån olika perspektiv.

I trettio år har von Rosenska palatset varit bas för Karl-Adam Bonniers Stiftelses verksamhet. Det är här på Storgatan 58 som hundratals seminarier och rundabordssamtal arrangerats för att diskutera frågor som påverkar näringslivets utveckling i Sverige. Under året har en omfattande renovering genomförts för att skapa ännu bättre förutsättningar för framtida möten.

– Efter två år med pandemi och ett års renovering, har förutsättningarna för att arrangera våra seminarier varit allt annat än idealiska. Nu är vi i mål och ville ta tillfället i akt att samla vårt nätverk och göra en nystart, säger Tor Bonnier, ordförande för Karl-Adam Bonniers Stiftelse.

Stiftelsens seminarieverksamhet har genom åren blivit en betydelsefull mötesarena för att skapa konstruktiv och tillitsfull dialog mellan olika aktörer inom akademi, näringsliv och offentlig verksamhet.

– Genom åren har vi arrangerat över 280 events, seminarier och rundabordssamtal. Nu har vi rustat vårt hem för kommande decennier och ser fram emot att fortsätta att initiera förändring genom att samla vårt nätverk kring viktiga frågeställningar, fortsätter Tor.

Vid invigningen av de nyrenoverade lokalerna deltog representanter från stiftelsens styrelse, kommittéer, forumverksamhet, stipendieprogram och forskningsprojekt samt seminariedeltagare och hyresgäster.

– Vi ville bjuda in stiftelsens hela familj. För det är individerna i vårt nätverk som är hjärtat i verksamheten. Utan deras stöd, engagemang och bidrag skulle vi inte kunna göra den skillnad som vi gör och har gjort genom åren, avslutar Tor.

Under kvällen fick deltagarna höra Kia Orback Pettersson, styrelseordförande för SVT, Darja Isaksson, GD Vinnova och Karl Wennberg, professor på Handelshögskolan i Stockholm, dela med sig av sina tankar kring betydelsen av samverkan och styrning för att möta de samhällsutmaningar som vi står inför. Det gav en inblick i vilka frågeställningar stiftelsen kommer att arbeta med framöver för att bidra till förändring.

Stiftelsens grundare, Karl-Adam Bonnier, tog också plats på scenen för att berätta om historien bakom von Rosenska palatset och betydelsen som fastigheten haft som mötesplats genom åren.

Dela inlägg:
Facebook
Twitter
LinkedIn