Hem / Aktuellt / Forum for Global Business lyfter reskilling och svenska modellen i USA

Forum for Global Business lyfter reskilling och svenska modellen i USA

november 16, 2019

Under några händelserika dagar i november 2019 besökte Karl-Adam Bonniers Stiftelse USA, för att sätta fokus på frågor om reskilling och den svenska modellen. Med på resan var författaren och journalisten David Crouch, som delade med sig av sina insikter och erfarenheter från sina böcker Bumblebee Nation och Almost Perfekt.

Besöket inleddes med en klassisk salongsmiddag i stiftelsens beprövade format på ambassadörens residens i Washington DC. Ambassadör Karin Olofsdotter stod värd för kvällens diskussion om kompetensskifte och omställning i tider av digitalisering och automation. På House of Sweden arrangerades även ett öppet seminarium på samma tema, där David Coruch inledningstalade och deltagare från bland annat American Enterprise Institute, Business Sweden, Securitas och Brooking Institute medverkade.

The Nordic Model: Sweden’s Welfare System & Future of Work

I New York genomfördes seminariet ”The Nordic Model Sweden’s Welfare System & The Future of Work” på Scandinavia House samt ett rundabordssamtal på konsulatet med representanter från akademi, privat sektor och media. Värd för samtalet, där Bumblebee Nation stod i fokus, var Sveriges generalkonsul Annika Rembe.

David Crouch hann även med att föreläsa om den nya svenska modellen för studenter vid American University och George Washington University, innan turnén avslutades.

Dela inlägg:
Facebook
Twitter
LinkedIn