Stiftelsens KAB-IFP stipendiat får utmärkelsen Global Swede 2020

För tionde året i rad delade Utrikesdepartementet och Svenska institutet ut utmärkelsen Global Swede till framstående internationella studenter vid svenska lärosäten. I år tilldelades utmärkelsen 19 toppstudenter som utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap. En av dessa studenter är stiftelsens KAB-IFP stipendiat Quyen Nguyen. Vid en online ceremoni den 28 maj 2020, fick hon mottaga utmärkelsen från utrikeshandelsminister Anna Hallberg och Svenska institutets generaldirektör Madeleine Sjöstedt. I ceremonin deltog förutom studenterna, representanter från Utrikesdepartementet, Svenska institutet och lärosätena.

Syftet med Global Swede är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

Läs mer om Quyen Nguyen här.

Årets alumnmiddag med stiftelsens stipendiater

Den 20 januari 2020 bjöd stiftelsen in sina nuvarande stipendiater och Dardenalumner till sin årliga alumnmiddag på Karl-Adam Bonniers Stiftelse. Till årets middag var även Jessica O’Mary, ansvarig för utveckling och alumnrelationer på Handelshögskolan i Stockholm, inbjuden. Jessica delade med sig av hur de arbetar för att skapa en aktiv alumnkultur och involverar tidigare studenter i Handels framtid. Middagsgästerna fick även möta Årets Entreprenör, Katarzyna Hess-Wiktor från företaget Minnity, som berättade om hur de bidrar till att sänka samhällskostnaderna för mental demens genom skräddarsydd hemtjänst.

Framgångsfaktorer för att lyckas på världens snabbast växande startup-marknader

I mitten av november 2019 arrangerade stipendiater från K-A Bonnier International Fellows Programs tredje kohort ett seminarium med fokus på skillnader i utmaningar och framgångsfaktorer för att lyckas som startup i Sydostasien och i Norden. Under en inspirerande kväll på Handelshögskolan i Stockholm, fick deltagarna ta del av insikter och erfarenheter från Mats Isenberg, grundare och vd på Boappa, Cecilia Oskarsson, tidigare general manager för Svenska Handelskammaren i Singapore, Anna Norrevik, vd på Antler Interactive och Eric De Geer, medgrundare och COO på Business Rock Star Company i Vietnam.

Årlig Alumnmiddag med Dardenstipendiater

Den 21 januari 2019 träffades stiftelsens Dardenalumner för en årlig alumnmiddag på Karl-Adam Bonniers Stiftelse. Vid årets middag deltog även stiftelsens KAB-IFP stipendiater. Kvällen bjöd på intressanta föredrag från Fredrik Hjelm, grundare och vd på Voi Technology och Mark Conley, biträdande lektor vid Handelshögskolan i Stockholm, som båda delade med sig av sina värdefulla insikter och perspektiv på entreprenörskap.

Expansion i Asien – Hur du väljer din nästa marknad

Den 19 november 2018 arrangerade fyra stipendiater från K-A Bonnier International Fellows Programs andra kohort ett seminarium vid Stockholms Handelshögskola, om nordiska företags expansioner in på den asiatiska marknaden. Ledare från Business Sweden, Arla, EF och Djenee delade med sig av sina värdefulla insikter och erfarenheter till deltagarna.

Alumnmiddag med Dardenstipendiater

Den 26 januari 2015 träffades 11 Dardenstipendiater på en alumnmiddag på Karl-Adam Bonniers Stiftelse. Stipendiaterna har idag framstående positioner både i Sverige och internationellt, och tiden vid Darden School of Business betydde mycket för dem:

“Stipendiet är nog anledningen till att jag hamnade i biotechbranschen. Och jag är kvar än idag.”  

“Tack vare Darden hamnade jag i akademin.”

“Det var så personligt och intimt, helt fantastiskt att kunna fokusera på studier på det sättet.”